Over ons

Autobedrijf- en Autoservice Van der Meij is in Ferwert en omstreken maar ook ver daarbuiten al jaren een begrip. Het bedrijf bestaat al 45 jaar en nog altijd staan goede service en persoonlijke aandacht voorop. Ooit opgericht door Durk van der Meij, wordt het autobedrijf nu gerund door zoon Johan en Sjirk Holwerda. De autoservice is in handen van Gosse Terpstra, chef van de werkplaats. Autobedrijf en autoservice werken nauw samen met een team van twaalf man.Durk van der Meij - OprichterJohan van der Meij en Sjirk Holwerda  - VerkoopGosse Terpstra - Werkplaats


‘Sis mar Durk’

Sjirk Holwerda werkt al vanaf de beginperiode bij Van der Meij en is sinds 2013 samen met Johan van der Meij mede-eigenaar van het bedrijf. Johan treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Durk van der Meij (overleden in 2012), die het bedrijf oprichtte. Sjirk: “Durk was een echt mensenmens, kende iedereen.” Zoon Johan: “We hadden destijds de slogan ‘Sis mar Durk’ (Zeg maar Durk). Had je een probleem, dan probeerde hij dat meteen op te lossen.” Ook nu nog is dat persoonlijke heel belangrijk. Johan: “Je bent hier geen nummer, we werken met korte lijnen.”

Contact


Terug in de tijd

Sleutelen was van jongsaf aan een hobby en dus gaat boerenzoon Durk van der Meij uit Ferwert naar de ‘autoschool’. Met zijn diploma op zak, gaat hij als monteur aan het werk voor een autobedrijf in de buurt. Al gauw begint hij samen met een vriend, voor zichzelf. Ze werken eerst nog vanuit een ‘klein hokje’ maar langzaamaan groeit het bedrijf verder.
In de jaren die volgen komt het tankstation in Ferwert erbij (dat later weer wordt afgestoten) en het lease-onderdeel. In de zogenaamde toptijd, eind jaren ’90, werken er zo’n dertig man bij Van der Meij. Sjirk: er zijn zoveel mooie, positieve dingen gebeurd in al die jaren. Daar kun je haast wel een boek over schrijven.” 

 Meer weten?

 Wilt u meer informatie over Autobedrijf van der Meij? Bekijk hier onze ruime voorraad. Bel 0518-412323 mail ons info@autobedrijfvandermeij.nl of neem hier contact met ons op.